Google plus heel veel meer

Google plusHet waren vast drukke dagen afgelopen tijd in Googleplex. Eerst lanceerde Google de ‘like’ button +1 en daarna Google+ als concurrent van zowel Facebook als Twitter. Toevallig of niet stopte Google ook met de realtime zoekresultaten van Twitter. En verder krijgen naar verluid Blogger en Picasa nieuwe namen, respectievelijk Google Blogs  en Google Photos. Aan Google Labs komt ook een eind.

Het lijkt erop dat Google een geheel nieuwe weg in het ‘ranken’ van zoekresultaten inslaat. In den beginne bedacht Larry Page het pageranking systeem. Een link van een website naar een andere website is als het ware een stem op deze website. In dit social media tijdperk wordt veel meer waarde gehecht aan aanbevelingen van vrienden. Vandaar dat Google het over een andere boeg gooit.  Via haar nieuwe social media platform Google+ en de ‘like’ button +1 wil Google de zoekresultaten meer laten wegen door input vanuit de social media hoek. En passant heeft Google ook laten weten dat de Google profielen (profiles.google.com) openbaar worden. Wie dat niet wil, doet niet meer mee. Het account wordt dan eind juli opgeheven.

Google+ is nog niet opengesteld voor iedereen. Mensen die al een account hebben, kunnen beperkt invites uitdelen. Je kunt je opgeven met je e-mailadres om een bericht te krijgen zodra direct aanmelden mogelijk is. Over hoe succesvol Google+ gaat worden, zijn de meningen verdeeld. In het verleden zijn projecten als Buzz, Wave en Google Health niet succesvol gebleken. Met Google+ gaat Google de concurrentie aan met Facebook en Twitter. Het is de vraag of gebruikers van deze social media platformen over zullen stappen. De tijd zal het moeten leren.

Overigens komt Google later dit jaar met speciale Google+ accounts voor bedrijven. Google adviseert bedrijven dan ook om nu niet een privépersoon account te openen.

Update: wil je graag een Google+ invite ontvangen, mail dan naar bestedownloads@gmail.com. Uiteraard zolang de voorraad strekt.

Update 2: het lijkt er op dat je met een gmail-adres  je nu kunt aanmelden zonder invite.

Ook interessant voor jou:

  1. Google Pack; gratis software geselecteerd door Google
  2. Chrome fan en een iPad? Dan is iChromy iets voor jou!
  3. Picasa gratis fotobeheer programma van Google
  4. Verleng de levensduur van de accu in je Android mobiel
  5. Google Chrome browser
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*