Exact Audio Copy (EAC) cd-ripper

Exact Audio CopyExact Audio Copy is een cd-ripper voor de fervente muziekliefhebber. Met AccurateRip is het zelfs mogelijk om beschadigde audiotracks toch goed over te nemen of als dat niet lukt een waarschuwing te krijgen. Het is wel een tamelijk gecompliceerd programma en dus zeker niet voor de “pc dummy” bedoeld.

Je kunt bij installatie overigens wel aangeven of je een gevorderde gebruiker bent die graag van alle mogelijkheden gebruikt maakt. Bij de installatie checkt Exact Audio Copy (EAC)  je cd/dvd-drive als je aangeeft voor kwaliteit en niet voor snelheid te gaan. Standaard is het rip-formaat .WAV. Als je lieverMP3 gebruikt, geef je dit eveneens aan bij de installatie en dien je de LAME encoder te installeren. Bij installatie word je gevraagd waar je de LAME encoder hebt geinstalleerd of anders gaat EAC zelf op zoek. Overigens kun je naderhand deze opties veranderen via de Optie wizard.

Je kunt met EAC het volume van tracks normaliseren zodat ze allemaal even luid klinken en je kunt ‘gaps’ (stilte pauzes tussen nummers) verwijderen. Verder beschikt EAC nog over een simpele WAV-editor.

Tip: bij het downloaden van LAME even opletten of je niet de 64-bit versie nodig hebt.

Besturingssysteem: Windows 2000/XP/Vista/7
Taal: Nederlands en Engels
Licentie: Freeware, gratis software (voor niet-commerciëel gebruik)
Website: Exactaudiocopy.de
Download: Exact Audio Copy
Download: LAME

Ook interessant voor jou:

  1. Audacity: audio editor en recorder
  2. Wavepad voor geluidsbewerking
  3. MP3DirectCut; mp3 cutter en splitter
  4. ImTOO DVD Ripper
  5. DFX Audio Enhancer
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*