Gmail keeper

Gmail keeperIk heb onlangs al mijn e-mails naar Gmail overgebracht. Het is handig om alles in de cloud te hebben. Ik heb nu ook mijn documenten opgeslagen in Google Docs. Maar ik houd het knagende gevoel dat ik op een dag niet mijn mail niet meer kan bereiken als gevolg van een server crash. Je kunt gebruik maken van het IMAP-protocol om je mail te downloaden naar e-mailclients, zoals Outlook of Thunderbird, maar dan heb je nog een e-mail programma op je harde schijf nodig en je moet de discipline hebben om regelmatig je lokale e-mailclient te starten voor e-mail synchronisatie.

Een speciaal back-up programma is een meer voor de hand liggende oplossing. Eerst keken we nog naar de trialware van het Gmail Backup programma. Het leek aanvankelijk goed te werken. We zagen de mails die werden ingevoerd, maar toen de back-up klaar was de back-up map leeg. Geen succes dus.

Daarna stelden we het back-upprogramma Gmail Keeper op de proef. Met de gratis trial versie kun je 300 e-mails importeren. Wij testten de betaalde versie (deze kost € 23,20 en is nu tijdelijk verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief van € 15,45). Bijna 2.200 e-mails werden in 26 minuten gebackupped en gecomprimeerd in een EML ZIP-bestand. EML is een open bestandsformaat voor e-mail. Naast Gmail, kun je ook back-ups maken van Google Apps. Je kunt een backup maken van meerdere Gmail-accounts en Gmail Keeper zorgt natuurlijk voor een automatische geplande back-up. Je kunt Dagelijks-Wekelijks-Maandelijks kiezen binnen Gmail Keeper zelf of door middel van een opdrachtregel voor het Windows Scheduler systeem. Je kunt de back-up bestanden bekijken via de Windows Verkenner. De structuur van de mappen is jaar-maand. Door te klikken op de knop Herstellen kun je de e-mails naar je Gmail account terugzetten. Als alternatief kunt je ze ook overzetten naar een andere Gmail account. Belangrijk is dat je IMAP in Gmail via Instellingen instelt voordat je Gmail Keeper draait. Gmail keeper maakt ook incrementele back-ups zodat je niet iedere keer al je e-mails hoeft te backuppen. De labels die je aan je e-mails hebt gegeven, worden ook opgeslagen in de back-up. Al met al, doet dit back-up programma voor Gmail en Google Apps wat het moet doen en het heeft een eenvoudige maar doeltreffende interface.

NT/2K/XP/2003/Vista freeware
Tags: Gmail backup
[Meer info en Download]

 

Geen gerelateerde artikelen.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*