IrfanView beeldbeheerder en eenvoudige fotobewerker

Irfanview programma om beeld- en audiobestanden te bekijken of te beluisterenIrfanview  is een afbeeldingen en fotokijker en beeldbewerker die ik al heel lang gebruik. Waarom? Omdat Irfanview bijzonder simpel en snel in het gebruik is, maar tegelijkertijd veel professionele mogelijkheden kent. Bij het installeren moet je alleen even opletten. Irfanview vraagt je dan of je alle mediabestanden met Irfanview wilt kunnen openen of alleen afbeeldings-bestanden. Kies je voor alleen plaatjes dan koppelt Irfanview deze bestanden automatisch.

Irfanview file association

Er is een aparte Nederlandse taalmodule die je kunt installeren. Na installatie kies je in het menu  Options voor Change language en kies je voor Nederlands. Vanaf dan is de interface in het Nederlands.  Met het programma kun je vele soorten plaatjes- en mediabestanden openen en bewerken. Je kunt uitsnedes maken, in batch bestanden converteren naar een ander bestandsformaat, effecten toevoegen, panoramafoto’s maken, kleuren en helderheid veranderen en een diavoorstelling vertonen op je computer. Uiteraard kun je met Irfanview je beeldbestanden beheren en afdrukken. Irfanview kent een veelheid aan bestandsformaten die ondersteund worden (lijst met ondersteunde formaten) . Als je dit nog niet genoeg vindt dan kun je nog allerlei plugins toevoegen. Er zijn plugins diverse beeldbestanden, video en audio formaten, zoals Quicktime, Real Audio, MP3, AVI, audio CD en WMA.

Op het bureaublad staat een IrfanView Thumbnails koppeling naar een Verkenner die snel toegang geeft tot de afbeeldingen in een folder. Met de functietoets F12 krijg je de beschikking over eenvoudig tekengereedschap om een afbeelding te bewerken.

IrfanView is geen Photoshop, maar voor de leek is het een eenvoudige en krachtige beeldbeheerder.

Besturingssysteem: Windows 2000/XP/Vista/7
Taal: Nederlands en Engels
Licentie: Freeware, gratis software (voor privégebruik)
Website: Irfanview.com
Download: Irfanview
Irfanview FAQ: Veelgestelde vragen (in het Engels)
Handleiding

Ook interessant voor jou:

  1. Wavepad voor geluidsbewerking
  2. Adobe Reader Speed-Up
  3. Audacity: audio editor en recorder
  4. CDBurnerXP cd/dvd brandprogramma
  5. Screamer Radio laat je gratis naar internetradio luisteren
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*