Avast Free Antivirus prima gratis antivirus software

Avast Free AntivirusAvast Free Antivirus is een prima gratis antivirus en anti-spyware software programma voor niet-commerciëel thuisgebruik. De interface kent ook een Nederlandse vertaling. Om het  antivirus programma gratis te mogen blijven gebruiken is het wel nodig om na 30 dagen  te registreren.

avast! Free Antivirus beschikt over maar liefst 8 zogenaamde beschermingsschilden. Het avast! bestandssysteem schild is het belangrijkste onderdeel van de real-time scanner en beschermt bestanden en programma’s. Het Mailschild scant alle e-mailberichten voor ze je computer kunnen bereiken. Het Webschild beschermt je tijdens het surfen, P2P schild tijdens het gebruik van peer-to-peer networks, IM schild voorkomt aanvallen vanuit instant messaging toepassingen en Netwerk schild voorkomt virus besmettingen via je netwerk en blokkkeert tevens netwerkverkeer naar bekende kwaadwillige websites.

Het uitvoeren van kwaadwillige scripts op je PC wordt voorkomen door Script schild en Gedrags schild tenslotte scant je PC op verdacht of  ongebruikelijk gedrag en geeft een waarschuwing als dat het geval is.

Als avast! Free Antivirus de uitvoering van een verdacht programma detecteert, kan het dit programma in een Sandbox plaatsen. Het programma wordt dan virtueel – geïsoleerd – uitgevoerd en kan dan geen kwaad aanrichten aan bestanden of  Windows. Het instellen kan via de optie Expert instellingen waarbij  je kunt kiezen tussen automatisch uitvoeren (aanbevolen) of  na vragen.

Avast WebRep wat staat voor web reputatie nestelt zich als een plugin in de browser en toont scores bij zoekopdrachten van de Avast webcommunity over de betrouwbaarheid van websites. Als je WebRep wilt deïnstalleren doe dat dan niet vanuit je browser, maar vanuit Avast zelf.

Met site blokkering kun je toegang tot websites blokkeren.

Hoewel antivirus bescherming een essentiëel onderdeel is voor hedendaags computergebruik zijn popup meldingen soms bijzonder vervelend. In dat geval kun je kiezen voor de Stille/Gaming modus en zal Avast geen enkele waarschuwing tonen.

Onder de tab Computer scan in de interface kun je kiezen voor diverse scanmogelijkheden en instellingen. Je kunt kiezen uit: snelle scan, diepe scan, scannen van verwijderbare media of het scannen van een bepaalde map.

Slot conclusie: avast! Antivirus Free is prima gratis antivirus scanner software met een gelikte en heldere interface die zijn werk goed en snel doet, getuige het rapport van de  AV-Comparatives.org die antivirus software beoordeelt.  Qua belasting van de processor scoort avast! Antivirus Free  niet slecht.

Besturingssysteem: Windows XP/Vista/7
Taal: Nederlands en Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Website: Avast.com
Download: Avast Free Antivirus
Vragen over avast! Free Antivirus? Stel ze in het Forum

Ook interessant voor jou:

  1. Google Pack; gratis software geselecteerd door Google
  2. 5 tips om je Android toestel te beveiligen tegen virussen
  3. Secunia Personal Software Inspector houd je software up-to-date
  4. AceHTML free een zeer uitgebreide gratis HTML-editor
  5. Eusing Free Registry Cleaner gratis register opschoner
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*