Keepass Password Safe wachtwoorden kluis

Keepass wachtwoorden kluis
Vandaag de dag moet je veel wachtwoorden onthouden. Je computer wachtwoord, je email wachtwoord, je homepage ftp wachtwoord en ga zo maar door. De lijst is eindeloos. Veel mensen gebruiken daarom overal dezelfde inlognaam en wachtwoord. Dat kunnen ze tenminste onthouden. Maar bij diefstal van deze inlognaam en wachtwoord ben je natuurlijk de klos. Een dief heeft daarmee in één keer toegang tot allerlei gegevens.

Keepass Password Safe

KeePass is een gratis open-source password manager die je helpt op een veilige manier je wachtwoorden te kiezen en op te slaan. De wachtwoorden worden versleuteld (met AES en Twofish encryptie algoritmes) opgeslagen in een database. Deze database is slecht toegankelijk met een master sleutel of key-disk (een bestandje dat je op een USB-stick kunt zetten). Je hoeft dus nog maar één wachtwoord te onthouden of de key-disk te gebruiken om bij je wachtwoorden te komen. Om dit wachtwoord te kunnen onthouden, verwijzen we je naar de tips op onze Wachtwoord beveiliging pagina. Het programma kent een Nederlandse vertaling die apart gedownload moet worden.

Je kunt Keepass ook op je Android telefoon zetten met KeepassDroid. Je zet het databasebestand met wachtwoorden (.kdbx) over naar je telefoon door in Keepass een export te maken. Dit exportbestand zet je dan op je telefoon. Zo heb je al je belangrijke wachtwoorden (beveiligd) bij je.

Besturingssysteem: Windows 2000/XP/Vista/7
Taal: Nederlands en Engels
Licentie: Freeware
Website: Keepass.info
Download: Keepass
Extra download:Nederlandse vertaling

Ook interessant voor jou:

 1. 10 Tips voor een betere wachtwoordbeveiliging
 2. Artweaver tekenprogramma
 3. Auslogics Disk Defrag defragmenteert je hardeschijf
 4. Cryptainer LE; je harde schijf als digitale kluis
 5. DiskBoss; bestanden en schijfbeheerder
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 1. Beste downloads schreef:

  Beste Ad,
  Wanneer je in een item staat, kun je het wachtwoord zichtbaar maken door op Menu te drukken en dan de optie Show password aan te klikken.

  Met vriendelijke groet,
  Webmaster Bestedownloads.nl

 2. Ad Uljee schreef:

  Ik heb de App Keepass op mijn telefoon gezet. Keepass 2.09 staat op mijn computer. De datafile overgezet op mijn telefoon. Alles werkt maar het wachtwoord per item is alleen puntjes. Hoe krijg ik deze zichtbaar.
  Telefoon: Samsung I5800 Firmware :Android 2.2

 3. Jan schreef:

  Hoi, ik heb Keepass op mijn laptop staan (Windows XP) en de KeePass data in Dropbox gezet zodat ik het elders ook kan bekijken (dacht ik) Als ik Dropbox open op mijn dekstop (Windows 7 64 bit) dan is het icoontje niet van Keepass en als ik het probeer te openen krijg ik de melding ”Database.kdb is geen geldige win 32-toepassing”
  Hoe krijg ik dit voorelkaar?

 4. Beste downloads schreef:

  Beste Jan,
  Vermoedelijk heb je Keepass niet geïnstalleerd staan op je Desktop PC. Keepass kent een 1 en een 2 versie. Misschien maakt dit verschil.

Geef je reactie

*