Mail attachment downloader; bijlages in een map naar keuze

Mail Attachment DownloaderHet is even nadenken over het nut van zo’n programma. Je geeft een mailadres en login gegevens op en het programma downloadt automatisch bijlages naar een map van je keuze op je pc. Het laat e-mails (+ status gelezen/ongelezen) en bijlages staan op de mailserver.  Het werkt samen met Gmail, Hotmail en Windows live.

Maar nu de toepassing. Je kunt een e-mailadres aanmaken bij bijvoorbeeld Gmail waar je collega’s, vrienden of klanten hun bijlages (foto’s bijvoorbeeld) naar toe kunnen sturen. Deze worden dan automatisch in een map van je keuze gedownload. Maar je kunt het ook als een backup systeem voor je eigen e-mail account gebruiken. Je hoeft dan in je e-mail box niet te zoeken naar bijlages. Het programma beschikt ook over filters. Zo kun je aangeven of alle bestanden of alleen nieuwe bijlages gedownload moeten worden en het type bestand (foto, document, video, mp3).

Je kunt ook aangeven hoe vaak bijlages gedownload moeten worden.

Enig en niet onbelangrijk punt van aandacht is wat het programma doet met spam e-mails en bijlages. Deze zouden ook automatisch gedownload kunnen worden naar je harde schijf. Weliswaar zou het zo moeten zijn dat junkmail in een aparte map Junkmail terechtkomt. Bij het downloaden kies je voor de map Inbox. Maar spam mails met bijlage die niet als junkmail gemarkeerd zijn, blijven in de inbox staan en kunnen in theorie dan ook gedownload worden.  Een goede antivirus scanner is dan ook een must. Voordat je onbekende bestanden uit de download map gaat bekijken of openen, is een extra virusscan aan te bevelen.

Al met al lijkt het een nuttig programma voor backup doeleinden en om snel bijlages uit e-mail bestanden te filteren.

Besturingssysteem: Windows XP/Vista/7
Taal: Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Website: Gearmage.com
Download: Mail Attachment Downloader free

Ook interessant voor jou:

  1. SpamBayes voor Outlook
  2. Gmail keeper
  3. Gmail webmail service
  4. Extensies en Add-ons voor Firefox browser
  5. Autoruns toont welke programma’s automatisch opstarten
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*