Gratis internet bellen

SkypeSkype

Skype is een Voice over IP-programma waarmee je via Internet kunt telefoneren. Skype is gratis verkrijgbaar,voor Windows (Windows 2000 en nieuwer), Pocket PC 2003, Linux en Mac OS X (Panther en nieuwer). In het gebruik is het vergelijkbaar met veel chatprogramma’s; er is een buddy list en je kunt je buddy’s zien wanneer je online bent. Skype is spyware vrij en is geschreven door de makers van Kazaa: Niklas Zennström en Janus Friis. Skype heeft een eigen protocol. Alternatieve protocollen zijn het open SIP en H.323. Het is daarom niet mogelijk Skype te gebruiken voor gesprekken met op het SIP-protocol gebaseerde diensten als Freeworlddialup of VoIPBuster. Om optimaal te “skypen” kun je gebruik maken van een headset (hoofdtelefoon met een microfoon eraan verbonden) of een VoIPphone.

VoIPBusterGratis bellen met VoIPBuster
VoIPBuster is een telecom-provider waarmee je kunt bellen en gebeld worden over een bestaande internetverbinding. Dit wordt Voice over IP genoemd, VoIP in het kort. Om via VoIP te bellen kun je niet zonder meer je normale telefoon aansluiten. Je hebt iets extra’s nodig: een softphone, een ATA of een hardphone. Naast gratis gesprekken met je online vrienden, kun je met VoIPBuster ook gratis bellen naar vaste telefoons in verschillende populaire bestemmingen, hoewel daar wel een limiet aan zit. Als je langere gratis gesprekken naar deze landen wilt voeren, moet je je account opwaarderen door beltegoed te kopen.

JajahJajah
Jajah is een bijzondere concurrent van Skype omdat Jajah wel gebruik maakt van VoIP maar dan door middel van een terugbel mechanisme (call back). Je kunt op allerlei manieren verbindingen maken terwijl je uiteindelijk altijd belt met je telefoon. Je hoeft hiervoor dus ook geen software te downloaden

 

Ook interessant voor jou:

  1. ooVoo; gratis Video Chat (IM) en Video Conferencing tool
  2. Gmail keeper
  3. Goodsync synchronisatie van je bestanden en mappen
  4. DivX en Xvid videocodecs
  5. Clickster mp3 zoekprogramma
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*