Online bestanden converteren

Online ConvertDeze keer eens een bespreking van gratis software die je niet hoeft te installeren. Met Online Convert kun je, je raadt het al, online bestanden converteren oftewel omzetten. Je kunt bijvoorbeeld .doc bestanden omzetten naar .pdf. Behalve documenten kun je ook audio en video bestandsformaten omzetten en image en archief bestanden. Het converteren van e-Book formaten behoort ook tot de mogelijkheden. Tot slot kun je ook nog bestanden laten encrypteren. De bestanden kunnen op je pc staan of  je geeft een URL op waar de bestanden staan.

Registreren of aanmelden is niet nodig. Je krijgt direct na de conversie een downloadlink. Je kunt deze link eventueel zelf verwijderen of anders gebeurt dit automatisch na 10 downloads of 24 uur. Als je wel tot registratie besluit kun je de bestanden ook naar je e-mailadres laten mailen. Verder voorziet online-converter.com ook in QR-codes om bestanden direct naar je mobiel te downloaden.

Een vergelijkbare online conversie dienst is Zamzar. Bij Zamzar hoef je ook niet te registreren, maar is het te converteren bestand gelimiteerd tot 100 Mb. Als je registreert, kun je tot 1GB grote bestanden converteren en krijgt je een opslagcapaciteit van 100 Gb. Zamzar ondersteunt ook Apple iWorks bestanden.

Hoewel de diensten je privacy respecteren en de downloads in het geval van Online Convert gewist worden, zou ik uitkijken met ‘gevoelige’ bestanden. Beide sites maken geen gebruik van encryptie via SSL (te zien aan het gebruik van https://). Alleen Zamzar gebruikt in de betaalde Pro dienst 128-bits SSL.

Maar voor gewoon huis-, tuin- en keukengebruik bieden deze sites met betrekking tot conversie voor elk wat wils!

Besturingssysteem: Windows 2000/XP/Vista
Taal: Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Website: Online Convert
Website: Zamzar

Ook interessant voor jou:

  1. Civil Netizen verstuurt makkelijk bestanden om te delen
  2. CDBurnerXP cd/dvd brandprogramma
  3. Extensies en Add-ons voor Firefox browser
  4. Orbit Downloader een handige downloadmanager
  5. 5 tips om je Android toestel te beveiligen tegen virussen
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*