Hoe zet je data-roaming uit op een Android toestel?

Data-roamingMet de vakantie voor de deur wil je er natuurlijk zeker van zijn dat data roaming in het buitenland uitstaat (vergeet overigens ook de grensstreek niet!). Data roaming is het gebruik maken van een ander mobiel netwerk dan het netwerk van je eigen telecom provider. En daar rekent die andere provider een flink bedrag voor. Je kent vast wel de huiveringwekkende verhalen van mensen die op vakantie in het buitenland uit verveling wat videootjes op Youtube bekeken of  in de auto navigeerden met Google Maps op hun telefoon en bij thuiskomst een telefoonrekening ontvingen van duizenden euro’s.

De beste optie voor mij is om data-roaming standaard op uit te zetten. Op die manier loop je geen enkel risico.  Via Instellingen, Draadloos en netwerken en Gegevensroaming haal je het vinkje voor Gegevensroaming weg. Want er zijn nogal wat mensen die denken dat als ze niet internetten ze ook geen data verbruiken. Dat is een misverstand. Er zijn diverse applicaties die in de achtergrond (denk aan Facebook, Twitter en weer applicaties) data synchroniseren.

Als je nu toch wilt internetten in het buitenland zonder dat allerlei applicaties data gaan synchroniseren, ga dan naar Instellingen, Accounts en synchroniseren en haal het vinkje weg bij Achtergrondgegevens. Of geef per applicatie aan welke wel of niet mag synchroniseren.

Wil je zeker zijn dat data-roaming uitgeschakeld is? Check dan bij Instellingen, Over de telefoon, Netwerk. Daar moet dan onderaan bij Roaming staan Geen roaming.

Je kunt ook *#*#4636#*#* ‘bellen’ en in dit testmenu onder Telefooninformatie kijken. Hier moet bij Roaming Geen roaming staan.

Phone Usage freeMet de gratis  Android app Phone usage kun je op overzichtelijke wijze het mobiel gebruik van telefoon, tekst en data in de gaten houden. Omdat Phone usage nogal wat data opslaat over je telefoongebruik is het te adviseren deze app op je SD-kaart op te slaan. Mooi aan deze applicatie is ook nog dat je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse limieten aan je belkosten kunt stellen.

Mobiel platform: Android
Taal: Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Website: Jupiterapps.com
Download: Phone Usage free

Ook interessant voor jou:

  1. Verleng de levensduur van de accu in je Android mobiel
  2. 5 tips om je Android toestel te beveiligen tegen virussen
  3. Scydo Voip Android app; gratis mobiel bellen
  4. mijnTVgids mobiele app
  5. Keepass Password Safe wachtwoorden kluis
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*