Secunia Personal Software Inspector houd je software up-to-date

Secunia PSIHet is leuk om software te downloaden en te gebruiken, maar het is lastiger om software up-to-date te houden. Dit actualiseren is ook van belang in verband met veiligheidsupdates. Er worden regelmatig veiligheidslekken in software gevonden die gepatched moeten worden. Daarom geeft Microsoft je de mogelijkheid om via Windows Updates automatisch je software te actualiseren.

Maar lang niet alle programma’s die je ooit geinstalleerd hebt, voorzien in deze mogelijkheid. En om het zelf bij te gaan houden is een lastige klus. Daarvoor is Secunia PSI een bijzonder handige tool. Na installatie zoekt Secunia via een beveiligde verbinding (https) contact met haar database waarin 4700 applicaties bekend zijn. De maker garandeert dat daarbij geen privégegevens aan derden worden doorgegeven. Bij de eerste scan op ons systeem werden 20 onveilige en 6 gedateerde programma’s aangetroffen.

Conclusie: hoewel Secunia PSI niet alle applicaties detecteert (bijvoorbeeld programma’s die niet echt geinstalleerd zijn), is het in verband met veiligheidsaspecten van belang Secunia PSI te installeren. Nadeel: een scan eens in de zoveel tijd is belangrijk, maar Secunia PSI nestelt zich in de achtergrond (Windows Autostart map) en scant dus continue de aanwezige software. Maar met het besproken “Autoruns” kun je deze autostart weer ongedaan maken.

Besturingssysteem: Windows XP/Vista/7
Taal: Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Website: Secunia.com
Download: FREE PC Security for Home Users
Youtube video: Instructie video hoe Secunia PSI te installeren en te gebruiken

Ook interessant voor jou:

  1. Autoruns toont welke programma’s automatisch opstarten
  2. Woordkasteel
  3. MediaCoder
  4. ooVoo; gratis Video Chat (IM) en Video Conferencing tool
  5. Opera browser
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*