SlimCleaner concurrent voor CCleaner?

SlimCleaner ruimt je pc opDe beste tool om je pc op te schonen van allerlei troep zoals malware en daarmee sneller te laten werken, was tot nog toe CCleaner. Maar er is een geduchte concurrent bijgekomen in de vorm van Slim Cleaner. De frisse interface van SlimCleaner biedt toegang tot allerlei modules die je ook in CCleaner vindt.  Zo bevat het een Cleaner die allerlei achtergelaten Windows bestanden, browser geschiedenis en applicatie ‘wezen’ kan verwijderen.

Met Optimize bepaal je welke programma’s en services automatisch mogen opstarten. Bijzonder aan SlimCleaner is daarbij de “community rating”. Andere gebruikers geven aan of een programma Onnodig of Goed is. Dat is handig als je zelf niet overtuigd bent van de nut of noodzaak van een automatische opstart van een bepaald programma. Uiteraard kun je de programma’s op je eigen pc ook ‘raten’. Met Cloud AV krijg je een advies of een programma al of niet virussen bevat.  SlimCleaner checkt niet zelf je bestanden, maar doet dit in de ‘cloud’. Als het een programma niet kent, kun je het uploaden om te laten checken.

Uninstaller verwijdert geïnstalleerde programma’s en Shredder verwijdert bestanden definitief. De Windows Tools module is eigenlijk alleen een dashboard van bestaande Windows management tools zoals bijvoorbeeld de register editor, systeeminformatie en defragementeren van de harde schijf.

Slotconclusie: SlimCleaner biedt veelal dezelfde opruim mogelijkheden als CCleaner. Maar een registry cleaner (die het Windows register opschoont) bevat het niet. Bovendien is het niet als CCleaner beschikbaar in het Nederlands. Daarom heeft CCleaner toch mijn voorkeur.

Besturingssysteem: Windows XP/Vista/7
Taal: Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Website: Slimcleaner.com
Download: SlimCleaner free

Ook interessant voor jou:

  1. Eusing Free Registry Cleaner gratis register opschoner
  2. Limewire vs. Frostwire
  3. DiskBoss; bestanden en schijfbeheerder
  4. Woordkasteel
  5. Pop Art Studio voor Windows
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*