Smart Defrag 2 defragmentatieprogramma

Smart Defrag defragmentatieprogrammaSmart Defrag is een prima programma om je hardeschijf mee te defragmenteren. Fragmenteren ontstaat doordat je gegevens van je hardeschijf verwijdert en weer nieuwe toevoegt. Het besturingssysteem kijkt welke plekken er nog vrij zijn en plaatst stukken van een bestand op meerdere vrije plekken. Hierdoor moeten de leeskoppen van de hardeschijf meer bewegen om het bestand te kunnen lezen en dat kost uiteraard meer tijd. Door de hardeschijf regelmatig te defragmenteren, plaatst Smart Defrag de “losse” stukken weer bij elkaar. Overigens moet je je niet teveel voorstellen van de tijdwinst die je hier mee behaalt. Het gaat om milliseconden.

Voordat je Smart Defrag aan het werk zet, laat het programma zien of de schijf zodanig gedefragmenteerd is dat het wel de moeite loont om te defragmenteren. Want hoe snel Smart Defrag ook werkt, het is toch nog altijd een tijdrovende klus. Je kunt daarom nog kiezen tussen “snelle” defragmentatie of diepe defragmentatie.

Je kunt Smart Defrag instellen om automatisch de programma’s en bestanden die je het meest gebruikt te laten defragmenteren. Smart Defrag biedt eveneens de mogelijkheid om de scheduler zo in te stellen dat het programma alleen zijn werk doet als de computer even niks te doen heeft.  Na afloop van het defragmentatieproces kan Smart Defrag je pc automatisch afsluiten.

Tot slot gebruikt Smart Defrag maar weinig geheugen zodat het proces de werking van je pc niet vertraagt.

Besturingssysteem: Windows 2000/XP/Vista/7
Taal: Nederlands en Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Vergelijkbaar met: Auslogics Disk Defrag
Website: Iobit.com
Download: Smart Defrag 2 free

Ook interessant voor jou:

 1. Auslogics Disk Defrag defragmenteert je hardeschijf
 2. Autoruns toont welke programma’s automatisch opstarten
 3. Artweaver tekenprogramma
 4. ContactKeeper
 5. CDBurnerXP cd/dvd brandprogramma
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 1. Johan Bodewes schreef:

  Ik vind dit het beste defragmentie-programma. Sneller dan Windows eigen programma maar niet zo snel als Auslogics, maar deze laat wel eens een steekje vallen. Het programma defragmateert op de achtergrond en ziet er nog eens mooi uit. Wat wil je nog meer!!
  Johan Bodewes
  Beverwijk.

Geef je reactie

*