Speccy toont het ‘inwendige’ van je pc

Speccy systeeminformatie tool

Speccy systeeminformatie tool van de makers van het onvolprezen CCleaner toont je alle details van je computer. Waarom je dat zou moeten weten? Kan handig zijn als je je pc verkoopt en verkoopdetails wilt geven. Kan handig zijn als je wilt weten of je het computergeheugen van je pc nog kunt uitbreiden. Of om antwoord te krijgen op de vraag ‘Heb ik dat service pack nou wel of niet geïnstalleerd?’.

En het kan heel handig zijn om te weten of je harde schijf nog in goede gezondheid verkeert. Je kunt met S.M.A.R.T. de temperatuur van de CPU, geheugenchips en harde schijf monitoren. En ga zo maar door. Natuurlijk kun je een deel van deze gegevens met wat moeite ook via Windows aan je pc ontfutselen, maar met Speccy gaat het allemaal veel gemakkelijker.

De interface van Speccy ziet er gelikt uit. Met aan de linkerkant een lijst met frisse icoontjes en toelichting. Zodra je er op één klikt, krijg je aan de rechterkant een uitgebreidere beschrijving te zien. Je kunt ook ‘snapshots’ maken van je pc en deze opslaan als tekst of XML bestandjes. Een hele handige functie voor helpdesks of helpers op afstand is de functie Publish snapshot. Hierbij maakt Speccy een online link aan naar een webpagina met alle PC gegevens. Deze link kun je mailen naar een helpdesk of  publiceren op een online pchulp forum.

Voor gebruik vanaf een USB-stick is er een portable versie voorhanden.

Besturingssysteem: Windows XP (64-bit)/Vista(32/64), 7(32/64-bit)
Taal: Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Website: Piriform.com
Download: Speccy free
Download: Speccy portable

Ook interessant voor jou:

  1. DiskBoss; bestanden en schijfbeheerder
  2. MiniTool Partition Wizard partioneert je harde schijf
  3. Online bestanden converteren
  4. Gmail keeper
  5. SlimCleaner concurrent voor CCleaner?
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*