Teamviewer neemt snel en makkelijk een pc over

Teamviewer remote controlHet kan soms best handig zijn om een pc op afstand over te nemen. Denk aan het helpen van je ouders bij computerproblemen. Je hoeft dan niet de deur uit om technische bijstand te verlenen. Probleem bij het bedienen van een pc op afstand is dat firewalls het overnemen van een computer vaak niet toestaan. Wat dit betreft werkt Teamviewer kinderlijk eenvoudig. Groot pluspunt is dat het programma Nederlandstalig is. Minpuntje is dat de verbinding via de browser wat trager verloopt.

Hoe installeer je Teamviewer als afstandsbediening (remote control) op de PC? Op beide pc’s moet Teamviewer geïnstalleerd worden. Je kunt de ander vanuit Teamviewer een downloadlink sturen. Als je een andere pc met Teamviewer wilt overnemen, krijg je van diegene een partnerid om in te voeren. Je geeft zelf jouw partnerid en wachtwoord om een verbinding te leggen. Maak je vaker verbinding met dezelfde pc dan kun je deze toevoegen aan de partnerlijst. Hier moet je je wel even voor registreren en dan krijg je een gebruikersaccount waardoor het niet meer nodig is om in te loggen met id en wachtwoord. Aan de andere pc hoeft in principe ook geen gebruiker meer aanwezig te zijn.

Naast het overnemen van pc’s is Teamviewer ook geschikt om presentatie mee te delen. Anderen die je uitnodigt kunnen dan meekijken op jouw pc. Chatten en videogesprekken horen ook tot de mogelijkheden die Teamviewer biedt. Wel is al dit moois alleen voor privégebruik. Voor zakelijk gebruik is een betaalde licentie noodzakelijk.

Je kunt Teamviewer na installatie in demo-mode gebruiken. Je kunt dan als partnerid 12345 invoeren en maakt dan contact met een computer van Teamviewer.com zelf.

Besturingssysteem: Windows 2000/XP/Vista/7
Taal: Nederlands en Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Website: Teamviewer.com
Download: Teamviewer

Ook interessant voor jou:

  1. Crossloop free: neemt op afstand de schermbesturing van een andere pc over
  2. 10 Tips voor een betere wachtwoordbeveiliging
  3. Orbit Downloader een handige downloadmanager
  4. Autoruns toont welke programma’s automatisch opstarten
  5. Laptop alarm
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*