Undelete 360 wist bestanden definitief of haalt ze terug

Undelete 360 data recovery en shredding

Het kan iedereen overkomen dat je bestanden per ongeluk of te snel wist. Op zich kun je ze in de meeste gevallen nog wel uit de prullenbak vissen. Maar als je van tijd tot tijd ook de inhoud van de prullenbak leegmaakt, dan is er geen redden meer aan. Althans, zo lijkt het. Ook al heb je bestanden gewist en de prullenbak leeggemaakt, dan zijn bestanden nog niet definitief verwijdert van je pc. Je hebt in feite Windows de opdracht gegeven om het stukje hardeschijf waar het verwijderde bestand stond vrij te geven om te overschrijven. Zolang dat overschrijven nog niet gebeurd is, kun je bestanden terughalen. Soms kunnen delen van een gedefragmenteerd bestand al wel overschreven zijn en wordt het terughalen bemoeilijkt. Undelete360 geeft dit ook aan met statussen als Zeer goed, Middelmatig, Slecht en Overschreven.

Het bestandsoverzicht met statussen krijg je na het opgeven van een zoekactie. Je geeft daarbij de schijfletter op van de hardeschijf of de USB-stick of geheugenkaart. In het overzicht van gevonden bestanden kun je selecteren op type bestanden of je zoekactie verder verfijnen door te zoeken op (delen van) bestandsnamen. Je kan met een filter eventueel nog op datum of bestandsgrootte bestanden uitfilteren.
Daarna hoef je alleen een vinkje te zetten voor de terug te halen bestanden en op Herstel te klikken. Wil je meerdere bestanden selecteren, klik dan bij het eerste bestand het vinkje aan en houd de Shift toets ingedrukt en ga naar het laatste te verwijderen bestand en vink dat ook aan. Alle tussenliggende bestanden worden dan eveneens gemarkeerd.

Zoals uit voorgaande blijkt, zijn bestanden niet direct definitief weg. Soms wil je bestanden echt van je computer verwijderd hebben (bijvoorbeeld bij verkoop). Je kunt dan op het tabblad Bestanden verwijderen klikken. Vanuit de Windows verkenner kun je bestanden of mappen naar het Undelete360 venster verslepen of je gebruikt de +Mappen +Bestanden knoppen. Bij het vernietigen kun je kiezen voor 1 keer overschrijven of 3 maal. Na deze actie is weg ook echt weg!

Bij Opties kun je de Nederlandse taal selecteren.

Besturingssysteem: Windows 2000/XP/Vista/7
Taal: Nederlands en Engels
Licentie: Freeware, gratis software
Website: Undelete360.com
Download: Undelete360

Ook interessant voor jou:

  1. HD Shredder free wist je harde schijf veilig en volledig
  2. Auslogics Disk Defrag defragmenteert je hardeschijf
  3. Online bestanden converteren
  4. Smart Defrag 2 defragmentatieprogramma
  5. DiskBoss; bestanden en schijfbeheerder
E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef je reactie

*